top of page

Време за изолация ли е?

Ковид-19 даде различно значение на думата „изолация“ в ромските махали. Търсим отговор на въпроси, назрели през първата година на пандемията и белязали личните съдби на десетки хора зад бариерите. 
Във времена, в които изолацията на махалите се превърна в "удобно" решение, какво всъщност се случва с ромите? Какви са нагласите на хората и как те възприемат пандемията – мит или реална заплаха за семействата им е тя? Кой има интерес да подхранва митовете? Какво успя да катализира вирусът в махалите – омраза или взаимопомощ? 
Екипът ни пречупва през камерата перспективи на лица, засегнати по различен начин от Ковид, преплита техните истории и отговори в два късометражни филма, снимани в различен интервал от време. 

Невидима заплаха

Камерата ни улавя нагласи и съмнения в края на есента на 2020, когато Ковид все още не е белязал всяка втора врата в ромските махали. 

Творчески екип: 
Автор и продуцент: Кремена Будинова
Монтаж: Доротея Стоянчова
Оператор: Николай Любомиров
Режисьор: Кремена Будинова

 

Истина е

Реалността, в която Ковид потапя ромските махали, мерките и последствията за хората вътре. Остава ли надежда?

Творчески екип: 
Автор и продуцент: Кремена Будинова
Монтаж: Доротея Стоянчова
Оператор: Николай Любомиров
Режисьор: Кремена Будинова

 

BST Logo.png

Тази продукция се реализира с финансовата подкрепа на „Черноморски тръст за регионално сътрудничество“ на „Германския фонд Маршал“ на САЩ. Мненията, отразени в нея, не отразяват непременно позицията на Черноморския тръст или неговите партньори.
 

bottom of page